NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

Sajtómegjelenések

Az IT-modernizáció három alappillére

A Micro Focus szakértői három pillér mentén javasolják átgondolni a vállalatok informatikai környezetének modernizálását.

2018. augusztus 29.   –  Médiapiac Online  –   Link

Ne féljünk a felhőtől, a felhő a barátunk, ha okosan használjuk

Mi éri meg jobban, a privát vagy a nyilvános felhő? Ez a kérdés gyakran foglalkoztatja az IT-döntéshozókat, és a legtöbbször rövid gondolkodás után a publikust szavazzák meg nyertesnek, hiszen az szinte azonnal igénybe vehető átlátható, óradíjas elszámolásban. A SUSE szakértői szerint azonban érdemes alaposabban megvizsgálni a kiadásokat és a megtérülést, mivel kellemes meglepetések lapulhatnak a privát felhőben, különösen a nagyobb méretű szervezetek számára. Egy felmérés alapján pedig akár emberi erőforrást is tudnak spórolni vele.

2018. augusztus 22.   –  Technokrata  –   Link

Nagy (számító)géphez nagy védelem kell

Számos szervezetnél használnak nagyteljesítményű központi számítógépeket: a legtöbb helyen az illetéktelen hozzáférések jelentik a legnagyobb kihívást ezen a téren.

2018. augusztus 16.   –  Híradó Online  –   Link

Segítség a gyors átálláshoz

A SUSE bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 15 operációs rendszer, amely a legújabb elvárásoknak próbál megfelelni, segítve az ügyfeleket a gyors digitális átalakulás levezénylésében.

2018. július 30.   –  Világgazdaság  –   PDF

Zsarolóvírusoktól védett és GDPR kompatibilis backup megoldás

Immár elérhető a File Governance Suite. A programcsomag segítségével a vállalatok még hatékonyabban kezelhetik fájljaikat, a hagyományos backup rendszerek által kínált lehetőségekhez képest gyorsabban állíthatják vissza értékes adataikat akár ransomware támadás után is, és eleget tehetnek a biztonsági előírásoknak. Emellett ez egy GDPR kompatibilis backup megoldás is, amely megfelel az új uniós adatvédelmi rendelet előírásainak.

2018. július 24 .   –  Techwok  –   Link

Saját mobil eszközzel dolgozunk az irodában

Ma már teljesen természetes, hogy okostelefonokat és tableteket használunk munkánkhoz. Ezeknek az eszközöknek a megfelelő felügyelete azonban még mindig problémát okoz számos vállalatnál. Vagy a biztonsági kockázatok nőnek, vagy pedig a felhasználók nézik rossz szemmel, hogy a cég ellenőrzi a mobiljaikat. A szakértők szerint azonban létezik arany középút.

2018. július 21 .   –  Magyar Idők  –   PDF

A jövő hitelesítési megoldásai, avagy mi van a jelszón túl?

Egyre több okos eszközt és online szolgáltatást használunk, ami egyben növekvő kibertámadási felületet is jelent, ezért nem kérdéses, hogy a korábbiaknál erősebb védelemre van szükségünk.

2018. június 26 .   –  Médiapiac.com  –   Link

Már konténerre is lehet bizonyítványt szerezni

A SUSE bejelentette, hogy a SUSE Container as a Service Platformhoz elérhető hitelesítéssel bővítette megszerezhető SUSE Ready tanúsítványainak széles körét. Ezzel a SUSE szoftverfejlesztő partnerei igazolhatják, hogy az előzetesen tesztelt alkalmazások megfelelően és támogatottan futnak a SUSE konténerszolgáltatási platformján. A vállalatok így még egyszerűbben alkalmazhatják a konténertechnológiákat, amivel időt takaríthatnak meg, hogy saját üzleti céljaikra koncentráljanak.

2018. június 13.   –  Prim Online  –   Link

Nemcsak a moziban fontos a jó szereposztás

Akár komoly pénzügyi károktól is megvédheti a vállalatot, ha pontosan szabályozzák és szétválasztják a feladat-, illetve szerepköröket, és minden alkalmazott csak a munkájához szükséges, legalacsonyabb szintű hozzáférésekkel rendelkezik. Ezek felülvizsgálata és naprakészen tartása bonyolult és hosszadalmas folyamat lehet, de a NetIQ szakértői szerint a megfelelő eszközökkel jelentősen egyszerűbbé tehető, és így a biztonságról sem kell lemondani.

2018. június 7.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Így küzdjünk hatékonyan a levélkártevők ellen!

Számos fenyegetés leselkedhet a levelezőrendszerekre, a vírusoktól kezdve a kéretlen üzeneteken át egészen a kiberbűnözők támadásáig. Ezek komolyan veszélyeztethetik a cégek működését, ezért célszerű egységesen védekezni ellenük.

2018. május 26.   –  Magyar Idők  –   PDF

Céges kiskáté a levélbombák hatástalanításához

Napjainkban az üzleti kommunikáció nagy része e-mailben folyik, ami érthető, hiszen ez elektronikus levelezés gyors, hatékony és visszakereshető, ráadásul a mobil eszközök terjedésének köszönhetően bármikor és bárhol használható.

2018. május 23.   –  Híradó Online  –   Link

Nyílt kód, az innováció motorja

Mostanra bizonyították érettségüket a felhőalapú technológiák, ma már olyan szervezetek is használják őket, amelyek jellemzően nem az elsők között vezetnek be új informatikai megoldásokat. A hibrid környezetek hatékony felügyeletéhez szükséges újgenerációs üzemeltetési megoldások ezért mind szélesebb körben terjednek, és gyakran nyílt forráskódú technológiára épülnek.

2018. május 16.   –  Computerworld  –   PDF

Ne menjen semmi feledésbe

Online életünk során számtalan e-mailt, blog-, Facebook- és Twitter-bejegyzést írunk, de nem kevés a számítógépen, telefonban, külső merevlemezen, felhőtárhelyen stb. tárolt fényképeink száma sem. Hogy el ne vesszünk a halmazban és hamar megtaláljuk emlékeink lenyomatait, célszerű kereshető archiválóeszközt alkalmazni.

2018. április 28.   –  Magyar Idők  –   PDF

Idén is sláger a konténer

Továbbra is népszerűek a konténeres megoldások, és az elsődleges célok között az üzleti infrastruktúra továbbfejlesztése, valamint a DevOps folyamatok támogatása áll – írja a SUSE.

2018. április 18.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Rendet vághatunk a személyazonosságok útvesztőiben

Jelentős változáson mentek keresztül az elmúlt években az online személyazonosságok. Most már nem csupán a külső vagy belső felhasználók, alkalmazottak vagy partnerek rendelkeznek online „identitással” a vállalatoknál. Az ügyfeleket is online személyazonosságok alapján kezelik, sőt a különféle eszközökhöz, mobil készülékekhez, szerverekhez és az internetre csatlakoztatott különféle dolgokhoz, az úgynevezett IoT-berendezésekhez is hozzárendelnek ilyen azonosítókat. Bizonyos esetekben pedig maguk a szolgáltatások és alkalmazások is rendelkeznek online személyazonossággal, amelyeket mind kezelniük kell a vállalatoknak.

2018. április 9.   –  Világgazdaság  –   PDF

Biztonsági kihívásokkal jár a mobil munka

Gyors növekedés várható a következő években a BYOD (bring your own device - hozd a saját eszközöd) és a vállalati mobilitási megoldások piacán, a Novell közlése szerint a 2016-os 35,1 milliárd dollárról 2021-re 73,3 milliárd dollárosra bővülhet ez a szegmens, ami évente átlagosan közel 16 százalékos fejlődés. A tendencia érthető, hiszen ahhoz, hogy az alkalmazottak egyszerűen, de biztonságosan használhassák a céges erőforrásokat a saját készülékeikről, a vállalatoknak professzionális felügyeleti eszközökre és támogatásra van szükségük.

2018. március 29.   –  Világgazdaság  –   PDF

Ön hány napot bírna ki e-mail nélkül?

Egyszer csak leáll az e-mail szerver. Nem lehet se küldeni, sem fogadni, a beérkező e-mailek pedig elvesznek. Ha nincs adatmentés, a múltbeli összes levél is elveszhet. Ismerős helyzet, vagy legalábbis tart tőle?

2018. március 16.   –  Origo Üzletrész  –   Link

Kibertámadásra felkészülni!

A különféle kiberfenyegetések szinte minden szervezetet érintenek napjainkban. A gyártással foglalkozó vállalatokra nézve különösen nagy veszélyt jelentenek a kiberbűnözők, hiszen rendkívül komoly anyagi és hírnévbeli károkat okozhat egy esetleges támadás miatti leállás vagy fontos üzleti titkokat, például terveket érintő adatvesztés. Szerencsére a megfelelő eszközökkel minimalizálható a kockázat.

2018. március 2.   –  A Jövő Gyára  –   PDF

Mentés másként: szoftveresen vezérelt adattárolás

Az óriási mértékben növekvő adatmennyiséggel csak az tud lépést tartani, aki hatékony módszert talál a fájlok tárolására. A SUSE szakértői szerint a szoftveresen vezérelt tárolórendszerek kínálják a legjobb, minden szinten ideális megoldást.

2018. február 28.   –  Computerworld  –   PDF

Mit jelent a valós idejű operációs rendszer a gyakorlatban?

Egyre többet hallani róluk: gondoskodnak biztonságunkról, kényelmünkről vagy éppen szórakoztatásunkról, a téli olimpiától kezdve a légiirányításon át egészen a banki szolgáltatásokig.

2018. február 22.   –  Híradó Online  –   Link

Öt fontos szoftveres trend 2018-ban

A felhő „felnőtt”, de a használata még mindig okozhat nehézségeket. A fejlődést továbbra is a nyílt forráskód hajtja, és az adatközpontokban a szoftveres vezérlés az új hívószó. A fejlesztőknek pedig a konténerek és a felügyeletet egyszerűsítő megoldások kínálják a választ a kihívásokra. Ez vár ránk 2018-ban a SUSE szakértői szerint.

2018. február 18.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Bitcoin-bányászok a kávézóban

Világszerte egyre többet kénytelenek IT-biztonságra költeni a vállalatok, a kibertámadások miatt elszenvedett veszteség mégsem csökken.

2018. január 31.   –  Computerworld  –   PDF

Fájlok biztonságos tárolása másként

„A tárhely megtelt.” Önnek is egyre gyakrabban okoz fejtörést ez az értesítés? Az óriási mértékben növekvő adatmennyiséggel csak az tud lépést tartani, aki hatékony módszert talál a fájlok tárolására. A SUSE szakértői szerint a szoftveresen vezérelt tárolórendszerek kínálják a legjobb, minden szinten ideális megoldást.

2018. január 23.   –  Prím Online  –   Link

Folyamatosan drágul a kiberbiztonság

Egyre nagyobb költséget jelent a vállalkozásoknak az internetes bűnözés elleni védelem, de maguk a cégek is sokat tehetnek a saját biztonságukért: kevesebb lesz a kár, ha az alkalmazottaik nem veszítenek el érzékeny adatokat tartalmazó adathordozókat, okostelefonokat, laptopokat – mutatott rá a Novell Magyarország elemzése.

2018. január 18.   –  Magyar Idők Online  –   Link

Ha nincs képesítés, jöhet a gépesítés

A kibertámadások száma világszerte folyamatosan nő, a kiberbiztonsági szakemberek száma viszont nem tart lépést a fenyegetések erősödésével. Mit lehet tenni ilyenkor? A NetIQ szakértői szerint a leggyorsabb megoldás, ha gépi analitikával pótolják a hiányzó űrt.

2017. december 14.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Hogy ne legyen csalódás a karácsonyi online vásárlás

Alapszabályok, amiket néha még azok sem tartanak be, akik már többször vásároltak. A NetIQ szakértői tanácsai.

2017. december 8.   –  Híradó Online  –   Link

A felhőből jönnek a gyorsreagálású vállalatok

Az informatikai döntéshozók szerint a fejlett felhőtechnológia, a szoftveresen vezérelt infrastruktúra, a konténerek és a DevOps-megközelítés jelentik az utat a gyorsabb üzleti reagáláshoz, valamint a kockázatok és a költségek csökkentéséhez.

2017. december 6.   –  Computerworld  –   PDF

10-ből 7 esetben a munkavállaló szúr ki a céggel – íme a belső elhárítás 8 aranyszabálya

A Verizon felmérése szerint a biztonsági incidensek 70 százaléka mögött a cégnél dolgozó alkalmazottak állnak. A NetIQ szakértői 8 pontban foglalták össze, hogy milyen belső veszélyforrásokkal kell számolnia a vállalatoknak ahhoz, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudják adataikat és erőforrásaikat.

2017. november 29.   –  HVG Online  –   Link

Az átalakuló informatikáról: felhő, SDI, konténerek és DevOps

A SUSE felmérése szerint az informatikai döntéshozók a fejlett felhőtechnológia, a szoftveresen vezérelt infrastruktúra, a konténerek és a DevOps felé fordulnak, mert megéri alkalmazásuk.

2017. november 22.   –  IT Café  –   Link

Online identitásunkat is ellophatják, ha nem vigyázunk

Mára egyre gyakoribb esetnek számít, hogy kiszivárogtatnak vagy ellopnak olyan információkat, amelyek alkalmasak egy-egy illető identitásának igazolására. Ezért a felhasználók is egyre inkább belátják, hogy a weben is fontos a személyes adataik védelme

2017. november 15.   –  Világgazdaság Online  –   Link

Tudná, hova kapjon, ha kibertámadás érné a cégét?

Mi lenne az első? Az adatokat vagy a cég hírnevét mentené? Kinek szólna először: a kollégáknak és cégvezetőknek, a hatóságoknak vagy az ügyfeleknek?

2017. október 27.   –  Híradó Online  –   Link

Oszd meg (a fájlokat), és uralkodj!

Napjainkra az információ számít az egyik legfontosabb erőforrásnak. Az a vállalat szerez versenyelőnyt, amelyik jobban tudja az adatokat hasznosítani, tárolni és kezelni, illetve megosztani az illetékesekkel és megvédeni az illetéktelenektől.

2017. október 4.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Konténerek a felhőben

A szoftvervezérelt infrastruktúra egének egyre fényesebben ragyogó csillagai, a Kubernetes és a Cloud Foundry nyílt forráskódú technológiák játszották a főszerepet a SUSE éves konferenciáján. Debütált a CaaS konténerszolgáltatás új kiadása, és a közönség láthatta a Cloud Application Platform előzetesét is.

2017. október 4.   –  Computerworld  –   PDF

SUSECon 2017: a SUSE a PaaS piacra pályázik

A SUSE éves konferenciáján, a SUSECon rendezvényen bejelentette SUSE Cloud Application Platform termékét, amellyel új szereplőként jelenik meg a Platform-as-a-Service megoldások piacán, segítve a vállalatokat az innováció és a DevOps folyamatok felgyorsításában. A vállalat az eseményen további fejlesztései közt bemutatta a SUSE Storage 5 és a SUSE Container as a Service Platform 2 szoftvereket.

2017. szeptember 27.   –  Prim Online  –   Link

Eltűnnek a jövőben az IT-biztonsági szakemberek?

Az ipari forradalom óta létező aggály, hogy a technológia fejlődésével bizonyos feladatkörök és szakemberek helyét gépek veszik. Napjaink robbanásszerű modernizációja mellett szinte minden munkakörrel kapcsolatban felmerül ez a kérdés. A NetIQ szakértői azt járták körbe, vajon megalapozott-e ez a félelem az IT-biztonsági szakemberek esetében.

2017. szeptember 11.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Megtérülnek a biztonsági költések?

Elengedhetetlen a biztonsági szakértők és a vállalat pénzügyi eredményességéért felelős vezetők együttműködése a sikeres beruházások érdekében.

2017. szeptember 5.   –  Világgazdaság  –   PDF

Adatvédelem: így kezeljük a fiókokat és jogosultságokat

A legtöbb vállalatnál tisztában vannak vele, hogy túl sok rendszergazdai jogosultság kiadása kockázattal jár, mégsem fordítanak kellő figyelmet a területre. A veszély jelentőségére a Verizon „Data Breach Investigations Report" anyaga is rámutatott. A kutatás szerint a hackeléssel elkövetett adatszerzések 81 százalékánál ellopott hozzáféréseket vettek igénybe. Kiemelt jogosultságok birtokában pedig az okozott károk még súlyosabbak lehetnek. A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet szakértő szerint megfelelő stratégiával és pár egyszerű lépéssel hatékonyan kézben tartható a kiemelt fiókok és személyazonosságok felügyelete.

2017. augusztus 18.   –  Piac és Profit Online   –   Link

Automatikus válaszüzenet: kell ez?

Gondolta volna, hogy még egy out of office automatikus üzenet is veszélyes lehet?

2017. augusztus 14.   –  Kelet-Magyarország   –   PDF

Komoly veszélyeket rejthet az automatikus válaszüzenet

Gondolta volna, hogy még egy out of office automatikus üzenet is veszélyes lehet? Kiberbűnözők egészen apró információmorzsákból is képesek muníciót kinyerni egy social engineering támadáshoz.

2017. augusztus 10.   –  Origo   –   Link

Távmunka esetében fontos a nagyobb védelem

Nyaranta a szokásosnál is gyakrabban fordul elő, hogy az alkalmazottak távoli helyről használják a céges erőforrásokat, alkalmazásokat és adatokat. Megesik, hogy nyaralás alatt is kénytelenek vagyunk reagálni egy sürgősebb kérésre, vagy egyszerűen csak az irodától távol, kellemesebb környezetből dolgozunk. Ilyenkor örök dilemma a vállalatoknál, hogy távoli hozzáférés esetén hogyan lehet megteremteni az egyensúlyt a biztonság és a kényelem között. A NetIQ szakértői szerint a dinamikus, kockázatalapú hitelesítés kínálja az ideális megoldást.

2017. július 31.   –  Világgazdaság   –   PDF

Naptej, szúnyogirtó, adaptív autentikáció

A nyaralás alatt is előveszed a laptopod? Most nem arról lesz szó, hogy ez miért nem lesz jó hatással rád, hanem arról, hogy ez a céges informatikai rendszereidre nézve is veszélyeket rejt.

2017. július 27.   –  Forbes Online  –   Link

Életelixír koros programoknak

Sokat nyernek a vállalatok a piacelemzők szerint, ha felhőalapú újgenerációs alkalmazásaik telepítéséhez a ma már hagyományosnak minősülő virtuális gépek helyett konténereket választanak. De mi legyen az elévülő, öröklött szoftverekkel?

2017. július 5.   –  Computerworld  –   PDF

Ne hagyjuk, hogy túszul essen a mobil

Egyik pillanatról a másikra semmihez nem férhetünk a telefonon? Nem érjük el a képeket és a dokumentumokat, nem lehet megnyitni egy névjegyet sem a kontaktlistában?

2017. június 30.   –  Híradó Online  –   Link

Tanúsított szoftverek már a SUSE felhő és tárolási megoldására is

A Commvault és a SUSE bejelentette, hogy lezárult a tanúsítási folyamat, és mostantól a Commvault adatvédelmi és -helyreállítási szoftverének 11-es kiadása is tanúsított a SUSE Enterprise Storage eszközön. Ezzel is tovább bővül azon megoldások köre, amelyek már nem csupán a SUSE Linux Enterprise Server rendszereken, de a SUSE OpenStack Cloud és SUSE Enterprise Storage szoftvereken is teljes körűen támogatottak és tanúsítottak.

2017. június 22.   –  Computerworld Online  –   Link

A gép mondja meg, hogy ki vagy

Gép intelligenciát kell bevetniük a biztonsági szakembereknek ahhoz, hogy az emberi viselkedést valós időben figyelő és elemző, azonosságot és hozzáférést menedzselő megoldások szülessenek. Magyarul, hamarosan a gép dönti el, ki milyen hozzáférési szinthez jogosult a vállalaton belül. A mesterséges intelligencia az incidensek kezelésében, feldolgozásában is segít.

2017. június 1.   –  IT Business  –   PDF

Hatékony saját eszközről dolgozni, de biztonságos is?

A legtöbb szervezetnél már belátták, hogy nem lehet feltartóztatni a fejlődést, és teret kell engedni a felhasználóknak, hogy saját okostelefonjaikat, tableteiket vagy laptopjaikat is használhassák a mindennapi munkájuk során. A Novell szakértői szerint azonban fontos, hogy a vállalatok minden tekintetben végiggondolják a biztonsági kérdésköröket, és kiküszöböljék az esetleges kockázatokat. De pontosan mely területekre is kell figyelmet fordítani?

2017. május 11.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Nyílt forráskód, a választás szabadsága

Matthias Eckermann-nal, a SUSE vezető termékmenedzserével cége negyedszázados jubileumának alkalmából az elismertséghez vezető út meghatározó állomásairól, a cég további terveiről és a nyílt forráskódú szoftvermegoldások jövőjéről beszélgettünk.

2017. május 10.   –  Computerworld  –   PDF

Konténerek alkalmazásával hatékonyabbá válnak a cégek

Az adatmennyiség növekedése új tárolási megoldásokat kíván, miután a költségeket is kordában kell tartani a vállalatoknál.

2017. május 8.   –  Világgazdaság  –   PDF

Kiküszöbölhető emberi hibák

Jövő év májusától a vállalatoknak már hazánkban is nyilvánosságra kell hozniuk, amennyiben adatok szivárogtak ki tőlük, és az érintetteket is tájékoztatni kell erről. Ezért még fontosabb lesz, hogy a cégek elkerüljék az ilyen eseteket.

2017. április 24.   –  Világgazdaság  –   PDF

A gyógyszerkutatástól a sörfőzésig

Az evolúcióban fontos szerepe van a nagy teljesítményű számítástechnikának

2017. április 16.   –  Magyar Idők  –   PDF

Meghekkelt AI?

Mi történhet, ha feltörik egy IoT-üzem rendszerét? Ha valaki meghekkeli a mesterséges intelligenciát? Heuréka-élmény rovatunkban ezt az érdekes kérdést járjuk körbe Hargitai Zsolttal (Novell Magyarország).

2017. április 3.   –  Millásreggeli (Jazzy Rádió)  –   Link

Vörös riasztás: veszélyben a fájlok!

A vállalatoknak ideje nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a fájlszolgáltatásokra, amit számos indok alátámaszt. A Novell szakértői szerint a vállalatoknak olyan megoldásra van szükségük, amely nemcsak a dokumentumok egyszerű megosztását teszi lehetővé, de a biztonságról is gondoskodik, és megakadályozza, hogy kockázatos helyekre kerüljenek a fájlok.

2017. március 20.   –  Computerworld Online  –   Link

Szinte nincs olyan cég, amelyik ezt megúszná

A legtöbb esetben emberi mulasztás miatt sérül meg egy cég informatikai rendszere, vagy éri kibertámadás – mondta a Novell Magyarország szakértője. Hargitai Zsolt szerint ma már nem emelhető ki olyan ágazat, amelyet jobban veszélyeztetne a kiberbűnözés, mint a másokat, ráadásul a cégek sem igazán merik nyilvánossá tenni, ha történik velük ilyen.

2017. március 18.   –  Inforádió  –   Link

A felejtésre is fel kell készülnünk az új szabályok szerint

2018. május 25-től kötelező minden, az EU-n belül működő vállalat számára az új uniós általános adatvédelmi rendeletben (General Data Protection Regulation - GDPR) előírtak betartása. A jogszabály szigorú követelményeket támaszt, és számos területre kiterjed. Többek között az információk törléséről is gondoskodnia kell a cégeknek - hívják fel a figyelmet a NetIQ szakértői.

2017. március 2.   –  Piac és Profit Online  –   Link

A hűtőgép nem lázad, hanem meghekkelik

Az internet kapcsolja össze Dick Cheney volt amerikai alelnök pacemakerét és a gyanúsan viselkedő okostévét – a Dolgok Internete óriási üzleti lehetőséget jelent a cégeknek és ideális célpontokat a bűnözőknek.

2017. február 24.   –  Világgazdaság Online  –   Link

Digitális átalakulás nyílt (a)lapokkal

Napjainkban eddig soha nem látott digitális átalakulás megy végbe, és az új technológiák megjelenése, illetve terjedése állandó kihívások elé állítja a vállalatokat. A SUSE szakértői szerint a folyamattal leghatékonyabban a nyílt forráskódú megoldások használatával lehet lépést tartani, különös tekintettel a szoftveresen vezérelt rendszerekre, valamint a fejlesztés és üzemeltetés összehangolását segítő megoldásokra.

2017. február 17.   –  Computerworld Online  –   Link

7 tanács Windows 10 migrációhoz

Számos vállalat informatikai részlege számára az egyik legfontosabb feladat a to-do listán a Windows 10 rendszerre való átállás. Az átállást jelentősen felgyorsítja, ha megfelelő menedzsmentplatformot választanak hozzá, amiben a Novell szakértői most néhány hasznos tanáccsal segítenek.

2017. február 7.   –  Menedzsment Fórum  –   Link

Kiderült: ezek a jövő szoftverei

A SUSE szakértői szerint a felhőplatformok és a tároló rendszerek terén ugrásszerű növekedés lesz a nyílt forráskódú szoftverek iránt, mivel azok alacsony költségek mellett kínálnak megoldást a vállalatok több aktuális, égető problémájára. A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési igazgatója, Hargitai Zsolt szerint a magyar kormány intézkedései is ezt segítik elő.

2017. január 18.   –  Trend FM  –   Link

2017 a nyíltság éve lesz a felhőben

Napjainkra a nyílt forráskódú szoftverek már szinte teljesen bevették a szervereket és adatközpontokat. De vajon mi várható a piacon a 2017-es évben? A SUSE szakértői szerint a felhőplatformok és a tárolórendszerek terén ugrásszerű növekedés lesz az ilyen jellegű megoldások terén, mivel azok alacsony költségek mellett kínálnak megoldást a vállalatok több aktuális, égető problémájára.

2017. január 16.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Egységben nyerő: végpontkezelés hatékonyan

A folyamatos technológiai változások korát éljük. Ami ma új, az a következő hónapban már elavultnak számíthat, miközben a felhasználók rengeteg szervezetnél szinte versenyeznek az új technológiák kipróbálásában.

2017. január 5.   –  Computerworld Online  –   Link

Könnyű búcsú a szerverektől

Profi költöztetést ajánlanak már az adatközpontokban is.

2016. december 28.   –  Kelet-Magyarország  –   PDF

Hasznos funkciókkal bővült a NetIQ Access Manager

Elérhetővé vált a NetIQ Access Manager legújabb verziója, amely kockázatalapú hozzáférés-felügyeletet kínál, és egyszerűsíti a többfaktoros hitelesítési módszerek használatát.

2016. december 20.   –  Biztonságportál  –   Link

Biztonságban a karácsonyi forgatagban is

Ha sietünk, a biztonsági szempontok többnyire a fontossági sorrend végére kerülnek.

2016. december 13.   –  Hirado.hu  –   Link

Bárki hozzáférhet az érzékeny adatokhoz

A gyorsan változó igények és az új technológiák térnyerése miatt a vállalatok számos problémával küzdenek a személyazonosságok és hozzáférések kezelése terén, ami komoly hatással van az általános biztonsági helyzetükre és az üzleti fejlődésükre egyaránt.

2016. november 25.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Felhő nyíltan, mégis robusztusan

Nagyobb megbízhatóságot és biztonságot ígér a digitális átalakításhoz és üzleti innovációhoz a SUSE Linux Enterprise 12 új SP2-es bővítőcsomagja, amelyet a disztribúció mögött álló cég múlt héten Washingtonban megtartott konferenciáján jelentett be. Decemberben érkezik az intelligens, szoftvervezérelt tárolófelügyeleti megoldás új verziója, a SUSE Enterprise Storage 4 is.

2016. november 16.   –  Computerworld  –   PDF

Vállalati biztonság: sokba kerülhet a tűzoltás

A vállalati biztonság sok helyen még mindig reaktív megközelítésre épül, és a tűzoltásra helyezi a hangsúlyt. Ugyanakkor nem ez a legjobb stratégia.

2016. november 10.   –  Biztonságportál  –   Link

Szupererő a NetIQ-tól: újabb biztonsági réteg a kiemelt fiókok ellenőrzésében

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Privileged Account Manager 3.1.

2016. október 17.   –  Computerworld Online  –   Link

Fokozódik a kiberháború

A CyberEdge Group jelentése szerint a vállalatok több mint háromnegyedét érte legalább egy kibertámadás az elmúlt egy évben.

2016. október 15.   –  Figyelő Online   –   Link

Munkahelyformáló technológiák

A munkahelyen elérhető technológia elavult a magánéletben használt eszközökhöz képest, ezért a fiatalok álláskeresésében már kulcsszerepet játszik a rendelkezésre álló informatika. Ugyanakkor az alkalmazottak jobban szeretik, ha az irodán kívül dolgozhatnak, és izgalmasnak tartják a kiterjesztett és a virtuális valóság, valamint a mesterséges intelligencia munkahelyi lehetőségeit.

2016. október 15.   –  Magyar Idők  –   PDF

Amit a távmunkáról tudni érdemes

A legtöbb alkalmazott kedveli a távmunkát, és összességében jóval hatékonyabbnak és kényelmesebbnek tartja, ha időnként az irodától távol végezheti a feladatait. A munkaadókra azonban plusz terhet róhat, ha megfelelő körülményeket kíván biztosítani a távoli munkához.

2016. szeptember 28.   –  Computerworld Online  –   Link

Meredeken nő a sikeres kibertámadások száma a cégvilágban

A vállalatoknak minden eddiginél több kiberfenyegetéssel kell szembenézniük, és ezzel együtt a biztonságra fordított összegek is nőttek a szervezeteknél az elmúlt egy évben – derül ki a 2016 Cyberthreat Defense Report-ból, amelyet a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselete hozott nyilvánosságra.

2016. szeptember 22.   –  Origo - Üzletrész   –   Link

Előtérbe kerül a stratégiai szemlélet az informatikai vezetőknél

A CIO-k szerepe ugyanolyan gyorsan változik, ahogyan a technológia, amelynek menedzselése az alapvető feladatuk.

2016. szeptember 1.   –  24.hu  –   Link

Retteghetnek a cégek az elbocsátott kolléga bosszújától

Komoly kockázatokat jelenthet, ha egy exkolléga a távozása után is hozzáfér a céges erőforrásokhoz és adatokhoz, esetleg lehetősége volt arra, hogy magával vigyen fontos információkat.

2016. augusztus 19.   –  HVG Online  –   Link

Nyaralás alatt is vigyázzunk a céges mobiltelefonra!

Még nincs vége a nyárnak, augusztusban is rengetegen indulnak el pihenni közeli s távoli vidékekre. Sajnos egyre több emberbe rögzült már bele, hogy a saját mellett a céges mobilt, laptopot, táblagépet is magával viszi, hátha akad sürgős elintéznivaló. Nem árt tehát megtenni néhány alapvető óvintézkedést. (A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet tippjei a témában.)

2016. augusztus 6.   –  Magyar Idők  –   PDF

Bekeményít az EU: így szűrnék ki az adatlopásokat

Két hónapja lépett hatályba az új uniós adatvédelmi rendelet. A szervezeteknek két évük van, hogy alkalmazkodjanak a szabályozáshoz. Az új előírás (General Data Protection Regulation, GDPR) komoly hatással lesz minden, az Európai Unió területén működő cégre, illetve azok adatfeldolgozási és -tárolási módszereire. A NetIQ szakértői szerint ugyanakkor jó hír, hogy a felkészüléshez adottak az eszközök és az időkeret is.

2016. augusztus 3.   –  24.hu  –   Link

Így szűrjük ki a „potyázókat” az it-rendszerből

A legtöbb vállalatnál a biztonság és a megfelelőség fenntartásához rendszeresen szükség van a felhasználói hozzáférések felülvizsgálatára. A folyamat általában sok időt, energiát és odafigyelést igényel, ami a legtöbb esetben nem áll rendelkezésre. A NetIQ szakértői szerint egy intelligens megoldás és a kockázatalapú súlyozás a kulcs a hozzáférések alapos, ugyanakkor hatékony vizsgálatához.

2016. július 15.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Ezzel megelőzhető egy céges katasztrófa

Bemutatkozott az új PlateSpin Migrate 12.1 és a PlateSpin Transformation Manager, amelyek segítenek a katasztrófa utáni helyreállításban, illetve az adatközponti szolgáltatások migrálásában.

2016. július 5.   –  Technokrata   –   Link

Mi köze a Linuxnak és Brian Maynek az aszteroidákhoz?

Lehetséges, hogy egyszer szuperszámítógépek segítségével mentik meg a Földet és teljes lakosságát? Ott lesz a SUSE Linux is, ígérik.

2016. július 2.   –  Híradó Online  –   Link

Egy aszteroidabecsapódás nagyon is valós veszély

A pusztító Tunguz-esemény évfordulóján rendezik meg a nemzetközi Aszteroida Napot, amelyen a világ vezető kutatói hívják fel a figyelmet egy lehetséges becsapódás veszélyeire. Hajlamosak vagyunk ugyanis elbagatellizálni a problémát, pedig igenis valós egy komoly tragédia fenyegetése.

2016. június 28.   –  Origo  –   Link

Mi legyen a céges mobillal a nyaralás alatt?

Bármennyire nem ajánlott, előfordulhat, hogy a nyaralás alatt is rá-rá kell pillantanunk a céges mobilra. Megválaszolunk néhány levelet, elintézünk pár dolgot. Hogyan tudjuk mindezt kényelmesen és biztonságosan menedzselni? A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet ezzel kapcsolatban ad néhány tanácsot.

2016. június 23.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Bevethető a NetIQ Advanced Authentication új verziója

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált az Advanced Authentication 5.3.

2016. június 7.   –  Biztonságportál  –   Link

A közösségre épül a jövő cloud platformja

Az OpenStack új kiadása kapcsán az alapítvány igazgatótanácsának tagjával, Alan Clarkkal beszélgettünk.

2016. május 18.   –  Bitport  –   Link

Így látja a 25 éves Linux-pingvint a kaméleon

Ki mit tart fontosnak a Linux 25 éves történetében? Hargitai Zsolt üzletfejlesztési igazgató (NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet) írása.

2016. május 12.   –  Bitport  –   Link

Nyílt platform minden felhőhöz

Interjú Alan Clarkkal, a SUSE iparági kezdeményezésekért, készülő szabványokért és nyílt forráskódú megoldásokért felelős igazgatójával, az OpenStack és a Linux Foundation igazgatótanácsának tagjával.

2016. május 11.   –  Computerworld  –   PDF

Egyre nagyobb az igény a titkosított üzenetküldésre

A legtöbb csevegőszolgáltatás nem tudja garantálni a teljes bizalmasságot, így az ingyenes verziók a céges adatok megosztására sem alkalmasak. Léteznek azonban vállalati felhasználásra szánt, biztonságos verziók is.

2016. április 27.   –  Metropol  –   PDF

Ezért „szép” a kicsi - számítógép

Az informatikában az elvárások egyre nagyobbak, míg a készülékek egyre kisebbek és okosabbak. A fejlődés motorjai többek között az olyan innovatív technológiák, mint az ARM processzorok.

2016. április 18.   –  Híradó Online  –   Link

Nyomtatás bármilyen mobileszközről

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy megjelent az iPrint 2.0, amellyel a Budapesten megrendezett Open Horizons Summit 2016 konferencia látogatói testközelből is megismerkedhettek.

2016. április 7.   –  Computerworld Online  –   Link

Új korszak az adatközpontok terén

A különféle szoftveralapú vagy más néven szoftveresen vezérelt (software-defined) megoldások, adatközpontok, hálózatok és infrastruktúrák egyre nagyobb szerepet játszanak a vállalati informatikában.

2016. március 31.   –  Perspective  –   Link

Tippek a tavaszi fáradtság ellen

A Novell szakemberei a hatékony időmenedzsmentben látják a megoldást, amelyben sokat segíthetnek a megfelelően (ki)használt informatikai megoldások.

2016. március 21.   –  Computerworld Online  –   Link

Manipuláció, jelszó és információbiztonság

Információbiztonsági szakértők szerint az IT-rendszereket ért támadások több mint fele nem a technikát, hanem a felhasználót veszi célba. Csak tetézi a bajt, hogy a felhasználók jó része gyenge jelszót használ, ráadásul ugyanazt az összes fiókjához.

2016. március 6.   –  Magyar Idők Online   –   Link

Öt tipp a távmunkához

Megszívlelendő tanácsok szoftverekről, hordhozható eszközökről és a megbízó információinak védelméről.

2016. február 25.   –  Kisalföld  –   PDF

Hogyan kezeljük a hozzáféréseket

A személyazonosságok és hozzáférések körültekintő kezelése minden szervezet számára alapvető a biztonságos működéshez, de van, ahol törvény is előírja a szükségességét. A NetIQ szakértői segítenek áttekinteni a hozzáféréskezelés alapjait.

2016. február 12.   –  Piac és Profit  –   PDF

Magánfelhők nyíltan

Egyre több vállalat ismeri fel, hogy a magánfelhők a virtualizált környezetekhez képest alacsonyabb költségek mellett használhatók, miközben a nyilvános felhőszolgáltatásoknál jóval nagyobb biztonságot és teljesítményt adhatnak az üzletnek. Még szembetűnőbbé válnak az erősségek, ha a magánfelhő ingyenes, nyílt forráskódú platformra épül.

2016. február 10.   –  Computerworld  –   PDF

Öt tipp a hatékony távmunkához

A távmunka elterjedtsége elég alacsony Magyarországon, 2014-ben az alkalmazottak mindössze 3,4 százaléka dolgozott otthonról. Ennek oka többek között, hogy a munkaadó nincs tisztában azzal, hogyan gondoskodhatna a biztonságos és hatékony távmunka feltételeiről. A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet, az informatikai biztonság egyik hazai szakértője összegyűjtötte, mi kell a hatékony otthoni munkavégzéshez.

2016. január 31.   –  HVG Online  –   LINK

Ennek a frissítésnek sok vállalat örül majd

Megújult NetIQ termékek segítik az átfogó vállalati biztonságot.

2016. január 25.   –  Technokrata  –   LINK

Rendszergazdák 5+1 újévi fogadalma

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet szakértői elmondják, milyen fogadalmakat érdemes tenniük idén az informatikai szakembereknek.

2016. január 5.   –  Computerworld Online  –   LINK

Hozzáférés-kezelés hét lépésben

A személyazonosságok és hozzáférések körültekintő kezelése minden szervezet számára alapvető a biztonságos működéshez, de van, ahol a törvény is előírja a szükségességét.

2015. december 21.   –  Computerworld Online  –   LINK

GroupWise: csoportmunka-megoldás félévente a felhasználók igényei alapján

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a GroupWise 2014 R2. A biztonságos és megbízható csoportmunka-megoldás legújabb kiadása több olyan új funkciót tartalmaz, amelyeket a Novell a felhasználók kérésére fejlesztett ki.

2015. december 17.   –  Prim Online  –   LINK

Az online ajándékvásárlás veszélyei

A hagyományos csatornák mellett egyre többen használják az internetet a karácsonyi ajándékok beszerzésére, biztonsági szakértők azonban az online vásárlás veszélyeire hívják fel a figyelmet.

2015. november 12.   –  Figyelő Online  –   LINK

Tippek a vállalati szoftverfoltozáshoz

Vállalati környezetekben a patch management megfelelően kidolgozott védelmi eljárások és technológiai háttér nélkül könnyen csorbát szenvedhet. Az alkalmazások frissítése azonban megfelelő stratégiával és megoldásokkal egyszerűsíthető. Ehhez adott néhány tanácsot a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselete.

2015. november 11.   –  Biztonságportál  –   LINK

Linux mozgat mindent a színfalak mögött

A legtöbben nem is gondolnák, hogy egy átlagos nap során több alkalommal „találkoznak” a SUSE Linux megoldásaival. Ha nem is szemtől szemben, de a háttérben számtalan helyről integet a zöld kaméleonos logó, a legkülönfélébb helyeken.

2015. november 8.   –  Bevezetem.eu  –   LINK

SUSECon 2015 paródia videók

Az Amszterdamban november 2-től 6-ig tartott SUSECon 2015 rendezvény alatt mutatták be a következő két paródiavideót. Jó szórakozást!

2015. november 7.   –  HUP.hu  –   LINK

Öt nyomós érvünk is van a privát felhő mellett

Rugalmasságának és méretezhetőségének köszönhetően a privát felhő képes megfelelni a folyamatosan változó igényeknek. A SUSE öt olyan felhasználási területet mutat be, ahol rendkívül hatékonyan, gyors megtérülés mellett használhatók ki a privát felhő előnyei.

2015. október 21.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

Gépek hallják és értik minden szavunkat

A hangvezérléssel működő készülékkel nem csak a kezünk szabadul fel, az egyes készülékek – és a mögöttük álló szolgáltatók – minden eddiginél mélyebben megismerhetnek minket. Veszélyes a tudásuk?

2015. október 19.   –  Híradó.hu  –   LINK

Korszakváltás az adatközponban: jönnek az open source megoldások

Az elmúlt időszakban jelentősen megváltozott az informatika: megjelentek a mobileszközök, a közösségi hálózatok és a különféle alkalmazások. Az egyes felhasználók is egyre több eszközt és alkalmazást használnak, egyre több adatot kezelnek. Ez komoly nyomást gyakorol az informatikusokra és az informatikai szolgáltató cégekre, hogy ki tudják szolgálni a megnövekedett igényeket – foglalta össze az elmúlt időszak változásait Hargitai Zsolt, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési igazgatója.

2015. október 12.   –  Bitport  –   LINK

A konténertechnológia a jövő!

A konténervirtualizációs technológiának köszönhetően gyorsabban és egyszerűbben virtualizálhatók az alkalmazások.

2015. szeptember 24.   –  Technokrata  –   LINK

Dinamikusan nő a hazai IT-biztonsági piac

Az elmúlt egy-másfél évtizedben jelentősen változott a problémák jellege a hazai IT-biztonsági piacon. Míg 10-15 éve inkább külső, egyéni veszélyforrások fenyegettek, addig ma sokkal professzionálisabb szervezetek és államok állnak a kibertámadások mögött, a legnagyobb fenyegetéssé pedig maguk a dolgozók váltak.

2015. szeptember 19.   –  Magyar Idők  –   LINK

A dolgozónak is tennie kell a biztonságért

Számos olyan alkalmazott dolgozik a különféle szervezeteknél és vállalatoknál, aki a számítógépet csak a legalapvetőbb feladatokra tudja használni. Ez sokszor komoly problémává válhat, mivel a kiberbűnözők egyre inkább az ilyen alkalmazottak tudatlanságát vagy hiszékenységét használják ki.

2015. szeptember 9.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

Lehet és kell védekezni a kiberbűnözők ellen

Az észak-amerikai és európai vállalatok 71 százalékánál előfordult valamilyen informatikai támadás 2014-ben, amely 9 százalékos növekedés 2013-hoz képest - derül ki a NETIQ Novell SUSE felméréséből.

2015. augusztus 22.   –  Inforádió  –   LINK

NetIQ: kivédhetők az okoseszközök elleni támadások

Ha a cégvezetőktől kezdve a háziasszonyokon át a farmerekig mindenki a Dolgok Internetének (IoT) részét képező eszközt használ, muszáj gondoskodni azok biztonságáról.

2015. augusztus 18.   –  Mediainfo.hu  –   LINK

A munkahely ott van, ahol a laptop van

Azok a munkavállalók, akik az utóbbi néhány évben fejezték be a tanulmányaikat, és kerültek ki a munkaerő-piacra, teljesen új szokásokat és viselkedési mintákat hoznak magukkal a munkahelyekre, mint elődeik. Ilyen például az az elvárás, hogy bármikor, bárhonnan, bármilyen eszközről hozzáférjenek a munkájukhoz szükséges erőforrásokhoz valamilyen egyszerűen használható alkalmazáson keresztül – ahogyan a magánéletükben is megszokták, hogy mindenről azonnal értesülnek, és minden információ azonnal rendelkezésükre áll. A Novell szakértői szerint ha ezt biztosítják számukra, az növeli a hatékonyságot, de komoly biztonsági kérdéseket is felvet.

2015. augusztus 3.   –  HVG Online  –   LINK

Így lesz „jövőálló” a munkahelyünk

A technológia lehetővé teszi az Y-generáció tagjai számára, hogy több feladatot végezzenek egy időben, és rövidebb utat keressenek egyes feladatok megoldására. A munkaadóknak el kell fogadniuk, hogy a munkavállalók különféle módokon végezhetik a feladataikat – közölte a Novell.

2015. július 30.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

Alig tíz perc alatt telepítettek egy teljes OpenStack infrastruktúrát

Gazdasági versenyhelyzetben működő szervezeteknél egyáltalán nem mindegy, mennyi időbe telik üzembe helyezni egy új megoldást. A nyílt forráskódú megoldásokat fejlesztő és kiegészítő vállalatok ezt az elvárást is szem előtt tartják munkájuk során. Ennek a törekvésnek biztosít játékos megmérettetést az OpenStack Summit konferenciákon szervezett verseny, ahol a leggyorsabb telepítést díjazzák, illetve további pluszpontokkal jutalmazzák a legújabb technológiák használatát.

2015. július 8.   –  SG.hu  –   LINK

A belső védelmi rendszer megerősítése

Egyre több vállalat esik kibertámadás áldozatául, a betörések észleléséhez és elhárításához pedig óriási mennyiségű adatot kell folyamatosan követni és elemezni. Szerencsére már léteznek hatékony módszerek, amelyekkel a cégek rövid idő alatt kiszűrhetik a hasznos információt.

2015. július 1.   –  Perspective Magazin  –   LINK

A kék bálna és a zöld kaméleon barátsága

A SUSE Linux Enteprise Server (SLES) teljes körű támogatást kínál a Docker konténeralapú virtualizációs technológiához, ami gyorsabb telepítést és rugalmasabb működést tesz lehetővé a hypervisor-alapú virtualizációhoz viszonyítva. A bejelentés kapcsán brit tudósok érdekes párhuzamot fedeztek fel a SUSE újítása és a VOLT fesztivál holnap esti fellépője között, amelyet képpel is illusztráltak.

2015. június 30.   –  Techmonitor  –   LINK

A legjobb védekezés nem a támadás

A NetIQ támogatásával készült 2015 Cyberthreat Defense Report kutatás szerint a vállalatok közel háromnegyedénél előfordult valamilyen biztonsági incidens 2014-ben. A NetIQ szakértői szerint a teljes védelem érdekében célszerű kiegészíteni a SIEM rendszereket olyan további lehetőségekkel, amelyek megkönnyítik az összegyűjtött adatok elemzését és értelmezését.

2015. június 12.   –  Figyelő Online  –   LINK

A belső védelmi rendszer megerősítése

Egyre több vállalat esik kibertámadás áldozatául, a betörések észleléséhez és elhárításához pedig óriási mennyiségű adatot kell folyamatosan követni és elemezni. Ez rengeteg időt és energiát igényel, de szerencsére már léteznek hatékony módszerek, amelyekkel a cégek rövid idő alatt kiszűrhetik a hasznos információt.

2015. június 10.   –  Computerworld  –   LINK

Dolgozónak okostelefon? Így lehet biztonságos

A mobileszközök ugyan növelik a munkahelyi hatékonyságot, azonban komoly kihívásokat támasztanak a biztonság, különösképpen a személyazonosság- és hozzáférés-kezelés terén.

2015. május 14.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

Információ, jogosultság, biztonság? - NetIQ előadás az IT Business Clubon

Az áprilisi IT Business Club rendezvényen Hargitai Zsolt, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési igazgatója tartott előadást arról, hogyan tudják a vállalatok megvédeni értékes és bizalmas adataikat a rosszindulatú támadásoktól. Új megközelítésekre van szükség, ma már nem elég egy erős "falat" felhúzni a vállalati infrastruktúra köré.
Részletek az eseményről készült videóban:

2015. május 11.   –  infoter.eu  –   LINK

Továbbfejlesztett magas rendelkezésre állási képességek SAP HANA platformon a SUSE-tól

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy új lehetőségekkel bővültek az SAP HANA platformok működtetéséhez optimalizált SUSE magas rendelkezésre állási (HA) komponensek. Az erőforrás-kezelő ügynökprogramok új verziói tovább bővítik a SUSE Linux Enterprise for SAP Applications nagy rendelkezésre állási összetevőinek képességeit, továbbá magukban foglalnak két újabb forgatókönyvet az SAP HANA rendszerek replikációjának automatizálásához. Az eredeti teljesítményoptimalizált szituáció mellett a SUSE mostantól támogatja a költségoptimalizált és a többszintű SAP HANA rendszerreplikációt is.

2015. május 7.   –  Prím Online  –   LINK

Adatok és információk

Szinte minden szervezet szembesült már információs támadással, legfeljebb néhányan még nem ismerték fel. A sikeres védekezés a rendelkezésre álló információk hatékony elemzését igényli, de ez sem ördöngösség. Az áprilisi ITB Clubon az is kiderült, hogy a felhőtől sem kell feltétlenül félni.

2015. május 5.   –  IT Business  –   LINK

A belső védelmi rendszer megerősítése

Egyre több vállalat esik kibertámadás áldozatául, a betörések észleléséhez és elhárításához pedig óriási mennyiségű adatot kell folyamatosan követni és elemezni. Ez rengeteg időt és energiát igényel, de szerencsére már léteznek hatékony módszerek, amelyekkel a cégek rövid idő alatt kiszűrhetik a hasznos információt.

2015. április 29.   –  Magyar Minőség Társaság Lapja  –   LINK

Az ellenség már a házban van

Ma már nem az a kérdés, hogy ér-e egy céget kibertámadás, hanem az, hogy mikor. Egy nemrég megjelent tanulmány szerint tavaly a vállalatok 71 százalékánál észleltek valamilyen behatolást. Ez arra utal, hogy lassan minden vállalat potenciális célponttá válik.

2015. április 27.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

A tökéletes biztonság igézetében

Közhely, hogy az it-iparág nem tud tökéletes biztonságot nyújtani a felhasználóinak. Igaz, sokszor ők maguk is felelőtlenek. Többféle megoldás van már a piacon a biometriától kezdve a kétlépcsős azonosításig. Érdemes körülnézni, 2015-ben milyen új megoldásokban reménykedhetünk.

2015. április 16.   –  IT Business Online  –   LINK

Három tanács az egyszerűbb felügyeletért

A legtöbb informatikai szakemberre egyre több feladat hárul napjainkban, ezért érdemes felkutatni és bevezetni azokat az eszközöket, amelyek egyszerűbbé teszik ezeket a műveleteket. Az erőforrások, az adatok, az informatikai szolgáltatások és a felhasználók felügyelete különösen időigényes feladatnak számítanak. A téma egyik hazai szakértője, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet a felügyeleti és ellenőrzési teendők egyszerűsítésével és automatizálásával kapcsolatban segít néhány tanáccsal.

2015. január 29.   –  Technokrata  –   LINK

Megfelelőségvezérelt konfigurációkezelés

Hazánkban is elérhetővé vált a NetIQ Secure Configuration Manager 6.0, amely az informatikai rendszerek beállításainak ellenőrzésében nyújt segítséget.

2015. január 28.   –  Biztonságportál  –   LINK

Hét IT trend, amelyre érdemes odafigyelni 2015-ben

Mire érdemes ügyelni az idén az informatikai trendek területén? Várhatóan még nagyobb lesz a big data, előretör a dolgok internete és elterjedőben lesz a biometrikus azonosítás.

2015. január 16.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

6 tipp az IT-biztonsági kockázatok csökkentéséhez

A vállalati biztonsági stratégia összeállítása vagy frissítése során nem elég a külső veszélyekre felkészülni, a belső fenyegetésekkel kapcsolatos teendőket is át kell gondolni. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a cégek IT-biztonsági szakemberei a kibertámadásoknál is nagyobb veszélynek tartják a rosszindulatú belső személyek, munkatársak vagy alvállalkozók tevékenységét. Ezek az emberek a legnagyobb károkat kiemelt, például rendszergazdai jogosultságok birtokában okozhatják a szervezeteknek, ezért célszerű kiemelt figyelmet fordítani az adminisztrátori jogok kiosztására, kezelésére és monitorozására.

2014. december 30.   –  KKV Plusz  –   LINK

Letölthető az ingyenes iskolai programcsomag

Az OpenLab 3.0 kiadásban megtalálható, új funkciók segítségével az oktatási intézmények a legfrissebb tartalomszűrési kötelezettségeknek is eleget tehetnek.

2014. december 11.   –  Híradó.hu  –   LINK

Nyolcezer (!) processzormagos gépeken is képes futni a legújabb SUSE Linux

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE támogatja a hamarosan megjelenő SGI UV termékcsaládot, amely az iparág legnagyobb, egy rendszerképből álló rendszere. A vállalat ezért 8192-re növelte a nemrégiben kiadott SUSE Linux Enterprise Server 12 által támogatott magok számát. Az ügyfelek így maximálisan kihasználhatják a gyorsabb hardver előnyeit, amely mostantól megnövelt teljesítmény mellett biztosít még energiatakarékosabb és megbízhatóbb működést.

2014. december 2.   –  PC Fórum  –   LINK

Valós idejű frissítés és nyílt forráskódú tárhelymegoldás SUSE alapokon

A SUSE Linux Enterprise-t használó ügyfelek mostantól leállás nélkül telepíthetik rendszereiken a frissítéseket. A megoldás hivatalos bemutatására a SUSE éves konferenciáján, a SUSECon rendezvényen került sor, ahol további fontos újdonságokat és híreket is bejelentettek: béta tesztelési fázisba érkezett a SUSE tárhelymegoldása, támogatják az SAP HANA platformra fejlesztő, innovatív startupokat, és új lehetőségeket kínálnak a meglévő ügyfelek, valamint a felhőszolgáltatók számára.

2014. november 24.   –  KKV Plusz  –   LINK

Frissült a NetIQ CloudAccess: megújult, egypontos bejelentkezés a felhőszolgáltatásokba

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ CloudAccess 2.1. A megoldás segítségével a vállalatok biztonságos és menedzselt hozzáférést biztosíthatnak az alkalmazottak számára a felhőben működő szoftverszolgáltatásokhoz (SaaS). Az eszköz a szervezet meglévő biztonsági és hozzáférési irányelveit alkalmazza a felhőszolgáltatások esetében is, ezáltal fenntartja a vállalati adatok és erőforrások védelmét. A legújabb verzió többek között önkiszolgáló jelszó-helyreállítást, teljes körű fiókkezelést és többfaktoros autentikációt tesz lehetővé.

2014. november 17.   –  Technokrata  –   LINK

Sokba kerül, ha leállnak az alkalmazások

A vállalati alkalmazások biztosítják az üzlet vérkeringését, hiszen számos kritikus folyamatot irányítanak. Ha gondok vannak velük, annak súlyos anyagi következményei lehetnek. Korszerű infrastruktúrával azonban kordában lehet tartani a leállásokat.

2014. november 13.   –  Napi Gazdaság  –   LINK

Így spórol nekünk a felhő konkrétan

A felhővel kapcsolatban az egyik leggyakrabban emlegetett előny, hogy segíti a cégeket a költségek visszaszorításában. De pontosan milyen tételeket spórol meg az a vállalatvezető, aki felhő alapú megoldásokra vált? Utánajártunk.

2014. október 31.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

Megjelent a SUSE Linux Enterprise Server 12

Öt év telt el azóta, hogy megjelent a SUSE Linux Enterprise Server 11, az azóta a Novellről levált német cég most kiadta a következő főverziót, elérhető a SUSE Linux Enterprise Server 12.

2014. október 28.   –  HWSW  –   LINK

Piacon a Novell ZENworks Mobile Management 3.0

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a Novell ZENworks Mobile Management 3.0. A megoldás lehetővé teszi az informatikai szakemberek számára, hogy egyszerűen felügyeljék a vállalati infrastruktúrán belül használt, céges és privát tulajdonú készülékeket, mobileszközöket és számítógépeket. A legfrissebb kiadás támogatja a Samsung vállalati mobilos megoldásait és biztonsági platformját, illetve az Apple vállalati felhasználóknak szánt programjait is.

2014. október 16.   –  Mínuszos.hu  –   LINK

Kész a Novell ZENworks Application Virtualization 11

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy már elérhető a Novell ZENworks Application Virtualization 11. Az alkalmazásvirtualizációs eszköz segítségével az informatikai szakemberek egyszerűen átalakíthatják a Windows, .NET és Java alkalmazásokat végrehajtható állományokká, így a felhasználók külön telepítés nélkül és biztonságos módon futtathatják a legújabb programokat asztali és hordozható gépeiken egyaránt. A legfrissebb kiadás különféle elkülönített és titkosított környezetek bevezetésével segíti a biztonság további növelését, emellett a felhasználói élmény és az egyszerűbb használat terén is tartalmaz új fejlesztéseket.

2014. szeptember 30.   –  Minuszos.hu  –   LINK

SUSE Linux fut a világ második legnagyobb, ipari célokra használt szuperszámítógépén

Az olajvállalatok működése rendkívül összetett. A Dallas sorozat óta ezt még azok is tudják, akik egyébként nem figyelik izgatottan az olajipari híreket nap mint nap. Az erőforrások és a kiaknázatlan területek csökkenésével a cégek számára egyre nehezebb az új lelőhelyek feltérképezése és a nyersanyag gazdaságos kitermelése. Az olyan innovatív vállalatok, mint például a Total nagy teljesítményű szuperszámítógépes rendszerek segítségét veszik igénybe a kutatáshoz és a folyamatok optimalizálásához.

2014. szeptember 24.   –  Prím Online  –   LINK

Megjelent az iPrint 1.1

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a Novell Filr 1.1 és a Novell iPrint 1.1. A Novell Filr fájlmegosztási megoldás segítségével a felhasználók okostelefonjaikról és tabletjeikről is egyszerűen és biztonságosan elérhetik és megoszthatják vállalati dokumentumaikat, a Novell iPrint révén pedig néhány mozdulattal, rendszergazdai segítség nélkül nyomtathatnak bármilyen mobileszközről bármilyen nyomtatóra. A Novell mobilitási portfóliójába tartozó termékek legfrissebb kiadásai többek között új rendszerek és technológiák támogatásával, valamint a távoli fájlkezelés egyszerűsítésével segítik elő a mobileszközök gördülékeny használatát a vállalatokon belül.

2014. szeptember 08.   –  Technokrata  –   LINK

Villám esetére villámgyors helyreállítást!

A katasztrófa utáni gyors helyreállítás mára már nem a nagyvállalatok kiváltsága, a napjainkban elérhető, költséghatékony megoldások segítségével a kisebb vállalatok is felkészülhetnek a váratlan helyzetekre. Az utóbbi időket jellemző kiszámíthatatlan időjárás mellett gyorsan „megtérülhet” egy ilyen befektetés.

2014. augusztus 27.   –  Computerworld  –   LINK

Így védekezzünk a kiberkalózok ellen!

Ami néhány éve még hatékony eszköznek és stratégiának számított a hackerekkel szemben, az mára már sokszor elavult, hiszen a másik oldal módszerei is gyorsan változnak, sőt gyakran a védelmi rendszereket fejlesztő cégek előtt járnak. Nem árt tehát néhány jó tanácsot megfogadni a téma egyik hazai szakértőjétől, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselettől.

2014. augusztus 21.   –  Napi Gazdaság  –   LINK

Itt a NetIQ Change Guardian 4.1: Adatbiztonság cégen belül

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Change Guardian 4.1. A valós idejű változáskövetést kínáló megoldás segítségével a vállalatok teljes körűen monitorozhatják és naplózhatják a Windows, Linux és Unix környezetekben zajló folyamatokat, folyamatos védelmet biztosítva a kulcsfontosságú fájlok és rendszerek számára. A legfrissebb kiadás még pontosabb és célzottabb megfigyelést, illetve ellenőrzést tesz lehetővé a szorosabb Active Directory integráció révén, emellett az üzemeltetési költségek csökkentéséhez is hozzájárul.

2014. augusztus 18.   –  Technokrata  –   LINK

Szigorúan ellenőrzött rendszergazdák

A NetIQ szoftvere naplózza és elemzi a rendszergazdai jogosultsággal rendelkező felhasználók minden lépését a hálón.

2014. július 23.   –  Computerworld Online  –   LINK

Hat tanács, hogy biztonságos legyen a BYOD

A BYOD évek óta az egyik leggyakrabban emlegetett jelenség a vállalati IT-szakemberek körében. A hazai cégek többsége azonban még mindig csak részben vagy egyáltalán nem gondoskodik arról, hogy biztonságossá tegye a privát vagy vállalati tulajdonú mobil készülékek használatát a vállalaton belül.

2014. július 15.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

Hozzáférések ellenőrzését segíti a NetIQ új szoftvere

Hazánkban is elérhetővé vált a NetIQ Access Review alkalmazás, amely a hozzáférés- és azonosságkezeléssel összefüggő védelmi teendőket hivatott segíteni.

2014. július 8.   –  Biztonságportál  –   LINK

Öt tipp a biztonságos fájlmegosztáshoz

Komoly gondot okoz, hogy a felhasználók előszeretettel emelik ki a céges dokumentumokat a szervezet biztonságos számítógépes infrastruktúrájából. Következzen öt érv amellett, hogy a Novell Filr termékéhez hasonló, vállalati célokra készült, helyi fájlkezelő és -megosztó megoldások nyújtják a legjobb felületet a vállalati dokumentumok tárolására és megosztására.

2014. június 16.   –  Híradó.hu  –   LINK

NetIQ PlateSpin Forge 4: jolly joker az informatikai szolgáltatások védelmére

A katasztrófa utáni helyreállítás során a vállalatoknak egyre szigorúbb elvárásoknak kell megfelelniük az adatvesztési tűrés (RPO) és a kieséstől az újraindításig eltelt idő (RTO) tekintetében. A PlateSpin megoldás gyors katasztrófa utáni helyreállítást, valamint hatékony szerverkonszolidációt és migrációs funkciókat biztosít a virtuális és fizikai szervereken futó informatikai szolgáltatások számára.

2014. június 6.   –  Prim Online  –   LINK

A SUSE privát felhőben is állja a sarat

A SUSE új komponensekkel bővítette SUSE Cloud rendszerét, amely a biztonságos és támogatott privátfelhő-környezetek kiépítésében segíti a vállalatokat. A Havana kiadásra épülő SUSE Cloud az első vállalati OpenStack-disztribúció, amely magas rendelkezésre állású konfigurációt kínál.

2014. május 29.   –  Prim Online  –   LINK

Biztonságos felhőbelépő

Több száz felhőszolgáltatáshoz ad egypontos bejelentkezést a NetIQ CloudAccess 2.0.

2014. május 16.   –  Computerworld Online  –   LINK

A kaméleon a Google felhőbe költözött

A Google Compute Engine szolgáltatásban futó virtuális gépek mindegyik változatán elérhetővé lett a SUSE Linux Enterprise Server. A szolgáltatás, a Google felhőplatformjának részeként, saját infrastruktúrán futó gépeket kínál a felhasználóinak.

2014. május 6.   –  Híradó.hu  –   LINK

NetIQ Sentinel 7.2: új eszközök az őrangyal fegyvertárában

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Sentinel 7.2. A biztonsági információ- és eseménykezelő (SIEM) rendszer segítségével a vállalatok hatékonyan ellenőrizhetik és nyomon követhetik a biztonsági előírások betartását, valamint a compliance követelmények teljesítését a vállalaton belül. A friss kiadás képes a hálózati forgalom elemzésére és a fenyegetésekhez kapcsolódó hírforrások követésére, így még hatékonyabb módszert kínál a biztonsági események kezelésére és a veszélyek elhárítására.

2014. április 23.   –  Prim Online  –   LINK

Valós idejű frissítésekkel újít a SUSE

Aki a számítógépet munkaeszközként használja, az valószínűleg megtapasztalta már, mennyire bosszantó, ha technikai okból félbe kell hagyni a munkát. A SUSE új megoldása az egyik ilyen okot szünteti meg. A kGraft segítségével rendszerleállás és újraindítás nélkül telepíthetők a linuxos frissítések és hibajavítások, amivel nemcsak az egyszerű felhasználók élete válik könnyebbé, de a tudományos kutatóknak és a nagyvállalatok IT szakembereinek is hatalmas segítséget jelent a gördülékeny munkavégzésben.

2014. április 15.   –  SG.hu  –   LINK

Hatékony munkavégzés, bárhonnan és bármikor

Könnyen megoldható, csak egy jó kis csoportmunka rendszerre van szükség, ami a végfelhasználó és a vállalati informatika számára egyaránt egyszerűbbé teszi az e-mailek, naptárbejegyzések, névjegyek és feladatok kezelését.

2014. április 7.   –  IT Business Online  –   LINK

Fejfájás-csillapító helyett: SUSE!

Az IT-részlegeknek manapság egyre kevesebb pénzből és erőforrásból kell egyre több feladatot ellátniuk. Az elsőre feloldhatatlannak tűnő ellentét azonban számos lehetőséget tartogat, ha a megfelelő megoldásokat választjuk.

2014. március 26.   –  Computerworld  –   LINK

A vállalatok jobban tartanak saját alkalmazottaiktól, mint a hackerektől

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet által közzétett, friss kutatás szerint a cégek IT-biztonsági szakemberei a kibertámadásoknál is nagyobb fenyegetésnek tartják a rosszindulatú belső személyek, munkatársak vagy alvállalkozók tevékenységét.

2014. március 25.   –  Híradó.hu  –   LINK

2014 legfontosabb IT-biztonsági kérdései

A jó pap holtig tanul… az informatikai szakember szintén. A technológia fejlődésével és a korral haladva időről időre célszerű megvizsgálni, hogy a szervezet IT infrastruktúrája megállja-e helyét a legújabb körülmények között is. A NetIQ, a Novell és a SUSE tapasztalt szakértői az alábbi kérdésköröket tartják 2014-ben a legégetőbbeknek, amelyekre fókuszálva átfogó megoldásokat kínálnak a naprakész biztonság érdekében. Ezt az öt területet mindenképpen javasolt körbejárniuk a vállalati IT szakembereknek.

2014. március 6.   –  Bitport  –   LINK

A SUSE Cloud 3 az OpenStack legfrissebb kiadására épül

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Cloud 3. Az OpenStack kezdeményezésen alapuló, nyílt forráskódú privátfelhő-megoldás segítségével a vállalatok biztonságos és támogatott felhőkörnyezeteket építhetnek.

2014. február 28.   –  Mínuszos.hu  –   LINK

Elérhetővé vált a PlateSpin Recon 4

A tervezési és elemzési eszköz minden szükséges információt összegyűjt és rendelkezésre bocsát ahhoz, hogy a vállalatok egyértelmű képet kapjanak az alkalmazások és erőforrások kihasználtságáról, és optimalizálni tudják virtualizációs környezetüket.

2014. február 14.   –  IT Business Online  –   LINK

A felhő óriásira növeli a nyílt forráskód piacát

Érdekes tendencia figyelhető meg a vállalati informatikai megoldások piacán. Mintha félretették volna ellentéteiket az egymással küzdő nagy gyártók és a velük hagyományosan szemben álló független fejlesztői közösségek – véli Szittya Tamás, a SUSE termékek magyarországi képviseletét is ellátó NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója. Jó példák erre az szervergyártók, amelyeknek korábbi, tartózkodó hozzáállását az egyértelmű támogatás váltotta fel. Az IBM például a hagyományos szerverek mellett a mainframe gépeit is szállítja Linuxszal, de emellett aktívan támogatja az OpenStack kezdeményezést is.

2014. február 3.   –  Bitport  –   LINK

10 dolog, amire illik idén odafigyelnie, ha nem akar bajba kerülni

A korábbi évekhez hasonlóan tavaly is számos biztonsági kihívásról hallottunk: komoly cégek rendszereit törték fel, óriási mennyiségű érzékeny adatot loptak el, és nagy port kavartak az NSA-lehallgatásokkal kapcsolatban feltárt információk. Emellett a legtöbb szervezet életében komoly kihívássá váltak olyan trendek, amelyek nemrégiben jelentek meg, így például a felhőalapú technológia, a Big Data, illetve a mobileszközök és a közösségi oldalak vállalati használata. Ezek természetesen 2014-ben is fontosak lesznek, a kérdés csak az, hogyan fejlődnek tovább. A NetIQ Novell SUSE szerint a következő 10 trend lesz meghatározó idén.

2014. január 17.   –  HVG Online  –   LINK

Kiadáscsökkentő megoldás a Microsofttól és a SUSE-tól

Elérhetővé vált a SUSE Manager Management Pack for Microsoft System Center felügyeleti csomag. A megoldás egységes, központi konzolt biztosít a Windows és Linux kiszolgálókat együttesen üzemeltető rendszergazdák számára a virtuális és a fizikai környezetek felügyeletéhez, a javítócsomagok állapotának ellenőrzéséhez, valamint a szükséges frissítések telepítéséhez. A SUSE Manager hatékonyságát jól bizonyítja, hogy összesen 140 százalékos növekedést ért el az utóbbi egy év során.

2014. január 8.   –  KKV Plusz  –   LINK

A NetWare-felhasználók hóna alá nyúl a Novell

Egy friss blogbejegyzés szerint 2015. december 31-ig kínál kiterjesztett terméktámogatást a NetWare 6.5-höz a Novell.

2014. január 7.   –  HWSW  –   LINK


© 2012 NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet